četvrtak , 18 априла 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Tresije se sećaju Milovana Vidakovića

Tresije se sećaju Milovana Vidakovića

 

U petak, 7. jula 2017. godine, pod lipama manastira Tresije održan je program kojim je počelo obeležavanje Dana Milovana Vidakovića.
Nakon pozdravne reči Živorada Milosavljevića, predsednika GO Sopot, posetioci su imali prilike da čuju izvođenje ženskog hora Centra za kulturu Sopot, predstavljanje izdavačke delatnosti Biblioteke grada Beograda i opština Sopot i Mladenovac, kao i odlomke tekstova Isidore Sekulić koje je čitala glumica Olga Odanović.
U sredu, 12. jula 2017. godine sa početkom u 17 časova u porti nemenikućke crkve, održan je program Petrovdan u Nemenikuću .

Nakon pomena Milovanu Vidakoviću, koji je u crkvi svetih Apostola Petra i Pavla održao Episkop šumadijski G.Jovan, pozdravne reči okupljenim posetiocima uputili su predsednik gradske opštine Sopot Živorad Milosavljević i direktor Biblioteke grada Beograda Jasmina Ninkov.

U programu koji je sledio učestvovali su književnik Mihajlo Pantić, glumac Milan Caci Mihailović, ansambl ,,Renesans“, KUD ,,Šumadija“ iz Vlaške i KUD,,Kosmaj“ iz Sopota. Prisutnima su predstavljeni i radovi učesnika Likovne kolonije ,,Nemenikuće 2017“.

Preporuka

Prva beogradska liga grupa C, rezultati šestog prolećnog kola

Odigrane su utakmice, šestog prolenog kola u okviru Prve beogradske lige grupa C. Rezultati: oloRezultati …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *