petak , 26 априла 2024
Početna / Vesti / Šteta veća od 354 miliona

Šteta veća od 354 miliona

Komisija za procenu štete podnela preliminaran izveštaj

Štab za vanredne situacije opštine Topola, održao je, u skupštinskoj sali opštine, 8. vanrednu sednicu. Na sednici je, povodom proglašene vanredne situacije na delu teritorije opštine, razmatran i usvojen izveštaj komisije za procenu štete od elementarne nepogode, grada sa vetrom koja je pogodila opštinu.
Prema preliminarnoj globalnoj proceni štete od grada komisija je utvrdila da šteta na poljoprivrednim kulturama iznosi 354.626.000 dinara. Nepogoda većih razmera zahvatila je sela Vinča, Lipovac, Krćevac, Belosavci, Zagorica, Topola selo, Donja Šatornja i Donja Trešnjevica. Od danas u Opštinskoj upravi opštine Topola, Odeljenju za poljoprivredu, prijavljuju se pojedinačne štete.
U izveštaju komisije se naglašava da su domaćinstva na gradom zahvaćenom području primer uspešnih domaćina u Srbiji, jer se radi u velikoj meri o specijalizovanim voćarskim, vinogradarskim i povrtarskim domaćinstvima. Samo u Vinči gubici se procenjuju na preko 225 miliona dinara, Lipovcu 33, Belosavcima 22, Zagorici 24 miliona …. što govori da je nastala šteta većeg obima.

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *