utorak , 23 априла 2024
Početna / Vesti / Beer Fest donosi pet miliona evra

Beer Fest donosi pet miliona evra

Na jubilarnom „Bir festu”, koji počinje danas, očekujemo oko 500.000 posetilaca, od čega oko 40.000 stranaca, a grad Beograd očekuje zaradu od oko pet miliona evra, rekao je gradski menadžer Goran Vesić za RTS.

– „Bir fest” je jedna od naših najvećih manifestacija koja je za ovih petnaset godina postala brend i to pokazuje koliko su ovakvi festivali važni za razvoj turizma. Mi smo u Beogradu za prvih šest meseci ove godine imali skoro milion noćenja i zaradu od skoro sto miliona evra – rekao je Vesić.

On je rekao da grad sarađuje sa policijom i da se trude da bezbednost bude na visokom nivou i svi koji dođu na „Bir fest” večeras i naredna četiri dana mogu da budu sigurni da se o tome vodi računa.

Vesić je podsetio da grad ima dve zajedničke akcije sa organizatorima ove manifestacije.

– Jedna je „Biram da recikliram”, sve limenke se recikliraju, što donosi određene bonuse i time podižemo svest o tome koliko je važno čuvati životnu sredinu. Druga akcija, koja je takođe važna, zove se „Društvo, ko večeras vozi”. Mi smo organizovali besplatni prevoz i naš je savet posetiocima da ne dolaze svojim automobilima jer je suština ovog festivala da se ljudi dobro provedu – rekao je gradski menadžer.

On je podsetio da će Bulevar Nikole Tesle biti zatvoren od 16 časova do 4 časa ujutro i savetovao posetioce da ne koriste Brankov most na kome su danas počeli radovi, već Most na Adi i Gazelu jer će tako brže doći. Kako je istakao, ne bi trebalo dolaziti svojim automobilima javnim prevozom jer su organizovane linije.

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *