četvrtak , 28 марта 2024
Početna / Vesti / Budžet grada Beograda bogatiji za 53 miliona

Budžet grada Beograda bogatiji za 53 miliona

Zemljište u Ulici Mihaila Bulgakova na Zvezdari prodato je za 53 miliona dinara na licitaciji koja je danas održana u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, saošpteno je iz Direkcije.

Do roka predviđenog oglasom, u Direkciju je prispelo sedam prijava, a najviši iznos za lokaciju ponudilo je preduzeće „Talex project“, koje će izlicitirani iznos uplatiti u budžet grada Beograda. Osim iznosa za kupljeno zemljište investitor će u postupku buduće izgradnje u budžet grada Beograda uplatiti doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta, koji mu bude obračunat u građevinskoj dozvoli.

Početni iznos cene za otuđenje građevinskog zemljišta utvrđen je na osnovu procene tržišne vrednosti, koju je izradio Sekretarijat za javne prihode grada Beograda i iznosio je 13.355 dinara po metru kvadratnom zemljišta, tako da je ukupan početni iznos za kompleks iznosio 25.855.396 dinara. Na prodatoj parceli površine 1.936 kvadratnih metara moguća je izgradnja 2.788 kvadratnih metara bruto razvijene građevinske površine višeporodičnog stanovanja.

Preporuka

Beogradska zona, četvrto prolećno kolo

Danas su odigrane samo dve utakmice Beogradske zone u okviru četvrtog prolećnog kola. Datum | …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *