četvrtak , 28 марта 2024
Početna / Vesti / Deset godina privremeni i povremeni

Deset godina privremeni i povremeni

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je danas da se socijalni dijalog sa predstavnicima najvećih sindikata u Beogradu nastavlja. On je nakon sastanka sa njima, kao i sa direktorima javnih komunalnih preduzeća najavio da se pravi plan za 2018. godinu.

– Želja nam je da komunalna preduzeća u narednom periodu posluju još uspešnije. Tokom nedavnih obilazaka gradskih preduzeća najavljeni su i novi kolektivni ugovori, pa smo danas dotakli i tu temu, a u narednih mesec do mesec i po dana imaćemo ih na nivou čitavog grada. Pravim dijalogom između zaposlenih, rukovodstva preduzeća i Grada Beograda stvara se atmosfera da svima bude bolje, kako građanima kojima se obezbeđuje kvalitetna usluga tako i radnicima kojima se poboljšavaju uslovi rada – objasnio je Mali.

Gradonačelnik je naglasio da je poseban akcenat stavljen na ljude koji su angažovani na privremenim i povremenim poslovima ili na određeno vreme, koji su u ovom statusu pet, deset ili više godina. Namera je da se nađe način da se reši njihov položaj, naveo je Mali, i dodao da oni nemaju pravo na bolovanje, solidarnu pomoć, niti recimo kredit od banke, a sa druge strane od njih zavisi funkcionisanje pojedinog preduzeća ili službe.

Siniša Mali izrazio je spremnost da razgovara i sa predstavnicima Vlade Republike Srbije, kako bi se našao način da najbolji i najkvalitetniji radnici dobiju posao za stalno.

Predsednik Sindikata komunalaca Beograda Aleksandar Radojević osvrnuo se na susrete sa gradonačelnikom tokom leta kada je bilo reči o najvećem nasleđenom problemu koji se tiče ljudi koji su zaposleni na određeni vremenski period, ali koji su obespravljeni.

– Oni su komunalnim preduzećima veoma potrebni, zbog čega se nadam da će taj problem biti rešen. Očekujem da dijalog sa predstavnicima grada i dalje bude konstruktivan i kreativan, a sve u krajnjem cilju da pružanje komunalnih usluga građanima bude još bolji – poručio je Radojević.

Događaju je prisustvovao i pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević.

Preporuka

Beogradska zona, četvrto prolećno kolo

Danas su odigrane samo dve utakmice Beogradske zone u okviru četvrtog prolećnog kola. Datum | …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *