utorak , 16 априла 2024
Početna / Vesti / Bez zastoja na Slaviji

Bez zastoja na Slaviji

Saobraćaj na kružnom toku Slavija je bolji i prohodniji, vozila se kreću bez zastoja jer ima više traka, bez autobuskih stajališta i pešačkih prelaza što je i bio cilj, rekao je gradski menadžer Goran Vesić gostujući na RTS-u.

Prema njegovim rečima vozači se polako prilagođavaju novoj horizontalnoj signalizaciji  saobraćaja.

-Do sada Slavija nije bila imala uređene trake, a sada je kružni tok uređen u skladu sa pravilima. Postoje dve žute trake, jedna za tramvaje i druga za trolejbuse i autobuse.  Vozači sada moraju da se naviknu da kada uđu u svoju traku moraju da se kreću njom do izlaska iz kružnog toka, ali očekujem da će se brzo navići jer je tako bilo i kada je pušten kružni tok na Autokomandi – rekao je Vesić podsećajući da kroz Slaviju dnevno prođe više od sedamdeset hiljada automobila.

On je naveo da posebno vozači GSP-a moraju da poštuju žute trake jer se na taj način smanjuju gužve što je i bio osnovni cilj nove regulacije saobraćaja, veća propusna moć i protočnost.

Gradski menadžer je naglasio da će plato ispred Narodne banke Srbije, mesto gde je ranije bila jedna neuređena površina, biti završen 4. decembra.
-To je novi park gde će biti postavljena bista Dimitrija Tucovića, biće zelenila i na taj način će Slavija uz fontanu zablistati u punom sjaju – rekao je gradski menadžer.

Govoreći o planovima za sledeću godinu Vesić je istakao da će se raditi potpuna rekonstrukcija ulica Džordža Vašingtona, Kraljice Marije i Cara Dušana.

-Radićemo rekonstrukciju Ulice kneza Miloša, ali će se sledeće godine raditi samo trotoari, a 2019. podzemna garaža koja će primati oko 450 parking mesta. Radiće se obnova Trga republike kao i četiri podzemne garaže – Kosovska, Trg republike, Studentski trg i Kosančićev venac. Počećemo da radimo most na Savi, umesto sadašnjeg tramvajskog, gde će biti četiri saobraćajne trake i prostorom za tramvaje. Kada to završimo, 2019. godine počinje gradnja tunela na mestu sadašnje autobuske stanice koji će izlaziti skoro kod Pančevačkog mosta što će omogućiti da se za 14 odsto smanji broj vozila u centru grada – rekao je Vesić dodavši da će se naredne godine raspisati tender za tunel ispod Topčiderskog brda.

On je pojasnio da će sledeće godine početi novi ciklus radova i sređivanja Beograda jer, kako je rekao, ovaj grad zaslužuje da bude uređen i moderan.

Preporuka

Prva beogradska liga grupa C, rezultati šestog prolećnog kola

Odigrane su utakmice, šestog prolenog kola u okviru Prve beogradske lige grupa C. Rezultati: oloRezultati …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *