petak , 26 априла 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Tehnička škola lider u dualnom obrazovanju

Tehnička škola lider u dualnom obrazovanju

 

Karavan ,,Duh mladosti“, koji je održan u Sportskom centru Šumice u Beograd. imao je za cilj promociju dualnog obrazovanja i preduzetništva.

Pokrovitelj Ministarstvo prosvete. Za ovu godinu bio je predviđen obilazak 35 gradova od kojih je Beograd bio na kraju. Pored škola koje u svom upisu imaju odeljenja sa elementima dualnog obrazovanja prisustvovali su i ministar Šarčević, gradski menadžer Vesić, predsednik privredne komore Čadež, Gabrijela Grujić savetnik ministra prosvete zadužena za dualno obrazovanje i mnogi drugi. Na panel diskusiji direktori su kratko prezentovali škole a svoj doprinos diskusiji dali su i ne samo napred pomenuti već i predstavnici privrede. Učenici su reklamirali proizvode iz svojih škola.

Tehnička škola trenutno ima dva odeljenja sa elementima dualnog obrazovanja Modelar odeće i Bravar zavarivač. Uska povezanost privrede, škole i ministarstva je nešto na čemu se bazira dualno obrazovanje. Tehnička škola na neki način već godinama ima neku vrstu dualnog obrazovanja, obzirom da učenici na kraju godine, praktičnu nastavu u vidu blok nastave organizuju po preduzećima.

Neki od socijalni partnera sa kojima Tehnička škola iz Mladenovca  sarađuje nekoliko godina unazad su: Glecher.021 – Mladenovac, Šumi1- Rabrovac, Trap.eze. Beograd, Ballary line Topola, Leonardi shirts Aranđelovac, Lederlux Mladenovac, ZTREkologijaS Mladenovac,..

.

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *