petak , 29 марта 2024
Početna / Vesti / Mladenovčani u ritmu Evrope

Mladenovčani u ritmu Evrope

 

Četvoro takmičara iz Mladenovca koji će učestvovati na finalnom takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“ 16. juna u Nišu (direktan TV prenos na TV Prva) ukratko su predstavili sebe sugrađanima.

Mladenovac će predstavljati Katarina Lukić i Aleksa Macura u pevanju i Irena Ilić i Anja Despotović u plesu. Prema propozicijama takmičenja svaki od učesnika gradova predstavlja igrom i pesmom po jednu evropsku državu, a učesnici iz Mladenovca predstaviće Tursku.

1. Aleksa Macura – Učenik sam druge godine Gimnazije u Mladenovcu. Volim da pevam, pevam bukvalno danonoćno. Bavim se glumom godinama i sebe u budućnosti vidim na sceni, možda na Brodveju, ko zna! Treniram košarku, obožavam da izlazim i okružen sam uvek gomilom prijatelja.

2. Katarina Lukić – Imam 17 godina, idem u Gimnaziju u Mladenovcu i treća sam godina. Odličan sam đak. Završila sam osnovnu muzičku školu, odsek solo pevanje. Muzika mi je oduvek bila inspiracija, a pevanje mi predstavlja nešto što želim da mi ostane najbitnija umetnost u životu. Učestvovala sam na različitim koncertima i takmičenjima, išla u dečiji hor. Pored muzike volim srpski jezik, pisanje, a povremeno i crtanje. Nakon srednje škole u planu mi je da pored Pravnog fakulteta koji bih želela da upišem, takođe završim i svoje muzičko školovanje, na nekom višem nivou.

3. Irena Ilić – Imam 18 godina i živim u Mladenovcu. Odličan sam učenik mladenovačke Gimnazije i želja mi je da studiram Fakultet primenjenih umetnosti i postanem modni dizajner. Od malena me privlače kreativne stvari, bavila sam se baletom, folklorom, a sada uglavnom hiphopom i modernim baletom. U slobodno vreme crtam, slikam, bavim se fotografijom i profesionalnim modelingom. Od stvari koje me ispunjavaju, pored vremena sa porodicom i prijateljima, izdvojila bih crtanje, slikanje, ples i ostale aktivnosti u kojima mogu da budem inovativna i kreativna.

4. Anja Despotović – Živim u Mladenovcu i odlična sam učenica treće godine Gimnazije. Obožavam muziku i ne bih mogla da zamislim život bez nje. Plešem još od malena i uživam u tome. Pored toga u slobodno vreme volim da crtam i gledam filmove. Trenutno mi je u planu da studiram psihologiju. Drago mi je što sam ponovo deo ovako velike manifestacije i što sam upoznala ovako divne ljude.

Preporuka

Beogradska zona, četvrto prolećno kolo

Danas su odigrane samo dve utakmice Beogradske zone u okviru četvrtog prolećnog kola. Datum | …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *