petak , 29 марта 2024
Početna / Poljoprivreda / Lansirne stanice čekaju oblake

Lansirne stanice čekaju oblake

 

Na teritoriji gradske opštine Mladenovac aktivno radi osam lansirnih stanica i svaka je ove godine snabdevena potrebnim brojem raketa koje se redovno dopunjuju. Trenutno se radi na aktiviranju i devete lansirne stanice u Vlaškoj.

Aktivne su sledeće stanice : Markovac, Jagnjilo, Velika Ivanča, Kovačevac, Amerić, Velika Krsna, Dubona i Koraćica na kojima radi ukupno 16 strelaca. Trenutno se radi na uređenju objekta lansirne stanice u Vlaškoj. Na ovoj stanici ljudi koji su bili predloženi za lansere nisu zadovoljili zdravstvene uslove i očekuje se da će za deset dana biti aktivirani strelci koji će ispuniti potrebne uslove.

Ove godine lansirne stanice su imale aktivnosti 5.5.2018. godine kada su sa stanice Markovac ispaljene dve rakete, a sa stanice Jagnjilo tri rakete. Takođe, strelci su bili aktivni i 12.5.2018. godine kada je dejstvovano sa ukupno osam raketa, sa stanice Markovac (tri rakete), Kovačevac (1), Dubona (2) i Koraćica (2). U oba slučaja šteta na usevima nije ustanovljena. Do 2016. godine bilo je aktivno šest stanica, a u međuvremenu aktivirane su još dve stanice u Markovcu i Kovačevcu. Strelci su u stalnom kontaktu sa Radarskim centrom Bukulja i Republičkim Hidrometeorološkim zavodom Srbije.

Preporuka

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

Danas su predstavnici GO Mladenovac i udruženje boraca položili vence, povodom 24. marta dana bombardovanja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *