četvrtak , 25 априла 2024
Početna / Poljoprivreda / Mladenovčani na sajmu u Novom Sadu

Mladenovčani na sajmu u Novom Sadu

Gradska opština Mladenovac danas je organizovala odlazak 108 poljporivrednika iz naše opštine na 85. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu koji se održava od 15. do 21. maja.

Predsednik gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, ispratio je građane na sajam. On je istakao da opština Mladenovac, zajedno sa gradom Beogradom, nastavlja sa aktivnim merama podrške poljoprivrdnicima, od subvencionisanja veštačkog osemenjavanja goveda, preko organizovanja odlaska na stručne sajmove do podsticaja u oblastima poljo mehanizacije, stočarstva, voćarstva i pčelarastva koji se realizuju preko grada Beograda.

Na ovogodišnjem sajmu predstaviće se oko 1.500 izlagača iz 30 zemalja, a predstavljeni proizvodi i usluge stižu iz ukupno 60 zemalja. Međnarodni poljoprivredni sajam pruža uvid u najaktuelnije teme i trendove u ovoj privrednoj grani, što je važno i za naše tržište, ali i za širi region, jer povezuje privredu Srbije i zemalja iz regiona s državama iz celog sveta.

altMinistarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i ove godine je podržalo organizovanje Nacionalne izložbe stoke, na kojoj će biti 1.600 živih eksponata. U okviru izložbe „Kvalitet više“ biće predstavljeni organska proizvodnja, proizvodi sa geografskim poreklom, proizvodi sa oznakom srpski kvalitet i prvi put zanatske pivare.

Kao i uvek, izuzetno bogata i raznovrsna biće Izložba poljoprivredne mehanizacije. Tokom 85. međunarodnog poljoprivrednog sajma u Kongresnom centru će biti održani stručni skupovi, kongresi, predavanja i konferencije na kojima će privrednici i stručnjaci iz mnogih oblasti razmenjivati znanja i iskustva.

Tradicionalno se za posetioce s kupljenim ulaznicama organizuje poklon igra, a ove godine pripremljena su tri vredna poklona – dva trakatora „Belarus 622“ i „DŽon dir 5045“, kao i roto freza „Hisarlar“. Kapije Novosadskog sajma otvorene su od 9 do 19 časova.

Preporuka

Veliko priznanje Milanu Mirčiću, nagrada grada Beograda

Mladenovčanin Milan Mirčić dobio je danas veliko priznanje, nagradu grada Beograda za 2023 godinu iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *