utorak , 23 априла 2024
Početna / Vesti / Podrška Mladenovca romskoj populaciji

Podrška Mladenovca romskoj populaciji

 

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) potpisala je 27. juna sporazume o saradnji sa deset izabranih gradova i opština, među kojima je i gradska opština Mladenovac. Opštine će dobiti paket podrške za izradu i unapređenje strateških, finansijskih i institucionalnih mehanizama u sprovođenju mera socijalnog uključivanja Roma i Romkinja.

Potpisivanjem sporazuma o saradnji, podršku u okviru Komponente 1 Programa „Podrška EU inkluziji Roma Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma“, koji sprovodi SKGO, a finansira Evropska unija dobiće sledeće jedinice lokalne samouprave: Aranđelovac, Bečej, Vršac, Doljevac, Lebane, Loznica, Mladenovac, Pirot, Smederevska Palanka i Surdulica, sve u cilju poboljšanja socio-ekonomskog položaja romske populacije i sprovođenja prioritetnih strateških mera iz Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji za period od 2016. do 2025. godine.

Potpisivanju sporazuma u ime gradske opštine Mladenovac, prisustvovali su Vladan Glišić, predsednik gradske opštine Mladenovac i Suzana Vasić, član Veća GO Mladenovac i koordinator Mobilnog tima za inkluziju Roma opštine Mladenovac.

altPrema rečima Suzane Vasić, kao prva opština u Srbiji koja je još 2016. godine osnovala Mobilni tim, gradska opština Mladenovac će ovim sporazumom dobiti 12.000 evra za izradu Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja Roma, a posebnim ugovorom o donaciji Mobilni tim za inkluziju će dobiti automobil i računar.

Osim Vasićeve, u Mobilnom timu su i Gorjana Grčić, predstavnik Centra za socijalni rad Beograd – odeljenje Mladenovac, Željko Selimović, predstavnik Nacionalne službe za zapošljavanje – filijala Mladenovac, Sandra Lazarević, zdravstvena medijatorka za teritoriju gradske opštine Mladenovac i Valentina Marković, pedagoški asistent.

Preporuka

Veliko priznanje Milanu Mirčiću, nagrada grada Beograda

Mladenovčanin Milan Mirčić dobio je danas veliko priznanje, nagradu grada Beograda za 2023 godinu iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *