subota , 20 априла 2024
Početna / Sport / Fudbal / Mladenovčani opet rešetali

Mladenovčani opet rešetali

Odigrana kontrolna utakmica između selekcija Zone i Prve beogradske lige

Na stadionu SC FS Beograda na Adi Ciganliji odigrana je kontrolna utakmica između selekcija Zonske lige Beograda i Prve beogradske lige. Po suvom, ali prohladnom vremenu malobrojni gledaoci imali su priliku da prate dobar fudbal, a kroz dve selekcije predstavilo se više od 40 fudbalera iz četvrtog i petog ranga.

Zonaši su pokazali ko je „stariji“ i zahvaljujući sjajnom finišu u prvom delu utakmice zabeležili su pobedu od 3:0. Golove su postigli Nikola Kostić (OFK Mladenovac) u 35, njegov klupski kolega Filip Stevanović u 45. i igrač FK Torlak Stefan Jovanović minut kasnije. Inače, igra je bila uglavnom ravnopravna sa nekoliko obostranih šansi koje nisu iskorišćene, a u poslednjih deset minuta tim koji su izabrali treneri Saša Stojadinović, Goran Spasić i Enes Malići se raspucao i praktično je rešeno pitanje pobednika.

Uprkos porazu izabranici trenerskog tilinga Igor Ćebić, Aleksandar Stankovac i Miloš Višnjić nije ostavio loš utisak, posebno u prvih pola sata igre. Utakmica je organizovana kako bi stručni štab Amaterske reprezentacije FS Beograda stekao uvid u mogućnosti kvalitetnih fudbalera u ovim rangovima.

Selektor AR FS Beograda Goran Serafimović imao je pozitivan utisak i u obe selekcije je uočio nekoliko fudbalera koji će ozbiljno konkurisati za sastav najboljih amatera iz našeg grada. Kako je istakao posle ove utakmice, naredni korak biće duel između ekipe koju će činiti najbolji akteri ove utakmice sa igračima Srpske lige – grupa „Beograd“ koji su bili u sastavu AR FSB na nedavnom gostovanju u Ljubljani. Ta utakmica će se igrati uoči starta prolećne polusezone i biće izborna za sastav reprezentacije FS Beograda koja će u martu u Beogradu igrati revanš sa Ljubljančanima.

Duel beogradskih zonaša i prvoligaša pratio je i predsednik Organizacije fudbalskih trenera FS Beograda Branko Babić. Popularni Sosa najavio je ovom prilikom da planira sastanak sa trenerima koji vode seniorske timove u Zonskoj ligi Beograda. Stručni štab Amaterske reprezentacije FS Beograda izrazio je zadovoljstvo odzivom igrača za ovu utakmicu i uputio zahvalnost svim klubovima i njihovim trenerima za saradnju i podršku u ovoj akciji. Takođe, zahvalnost za saradnju je upućena doktoru Branislavu Gašiću i Organizaciji fudbalskih sudija FS Beograda, a mladi arbitar Filip Marković i njegovi pomoćnici Nemanja Rosić i Tihomir Šoškić bez greške su odsudili utakmicu.

Preporuka

Veliko priznanje Milanu Mirčiću, nagrada grada Beograda

Mladenovčanin Milan Mirčić dobio je danas veliko priznanje, nagradu grada Beograda za 2023 godinu iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *