petak , 19 априла 2024
Početna / Sport / Fudbal / Seminar za službena lica FSB

Seminar za službena lica FSB

U SC FSB na Adi Ciganliji održan je seminar za službena lica (sudije i delegate) koja obavljaju dužnost u ligama Fudbalskog saveza Beograda.S obzirom na situaciju u vezi sa epidemijom virusa COVID 19 seminar je održan na otvorenom, odnosno na tribinama fudbalskog stadiona u SC FSB.
Prilikom otvaranja seminara prisutnim delegatima obratili su se predsednik Organizacije fudbalskih sudija Beograda Dejan Filipović, generalni sekretar FSB Miroslav Stojanović i predsednik Fudbalskog saveza Beograda Marko Pantelić.

Dejan Filipović je istakao da treba voditi računa pre svega o zdravlju svih aktera , a takođe i da se kroz kontrolu organizacije utakmica obezbede svi uslovi za regularno takmičenje.

Miroslav Stojanović je potvrdio ono što je pre njega rekao Dejan Filipović i dodao da nas zbog proširenja liga i velikog broja klubova koji će se boriti za opstanak očekuje teška i naporna sezona i pozvao sva službena lica na veliku ozbiljnost i odgovornost u obavljanju zadataka koji im budu povereni.

Na kraju se prisutnima obratio i predsednik FS Beograda Marko Pantelić koji je istakao da region FS Beograda treba da bude najbolji od svih u FS Srbije, mada to već i jeste, ali da uvek mora da ostvaruje tu svoju vodeću ulogu i zbog toga je apelovao na maksimalnu odgovornost svih. Pantelić je pozvao sve delegate da budu uz arbitre koji su istovremeno na terenu broj dva imali fizičke testove.

Posle pozdravnih obraćanja Milan Krstić predsednik Komisije za unapredjenje sudjenja je predstavio izmene u Pravilima igre, a kada su delegati upoznati sa novinama koje će se primenjivati tokom predstojeće sezone, komesari Zonske lige Beograda, Prve beogradske lige i Međuopštinske lige i OL Barajevo održali su sastanke sa delegatima koji se nalaze na listama tih rangova i upoznali ih sa njihovim obavezama prilikom obavljanja dužnosti na utakmicama,

Treba istaknuti i to da je seminar organozovan tako da su se svi prisutni pridržavali mera koje je propisala Vlada Republike Srbije. Svim učesnicima je merena telesna temperatura, svi su nosili zaštitne maske preko lica i vršena je dezinfekcija ruku prilikom dolaska u SC FSB na Adi Ciganliji.

Istovremeno dok su delegati bili na seminaru sudije su imale testove iz fizicke pripreme na terenu broj 2.

Novost je i to da će se od ove sezone Zonska liga Beograda naći u sistemu Komet, pa je to za većinu delegata sa liste tog takmičarskog ranga novina sa kojom će se suočiti već od narednog vikenda kada će se igrati prvo kolo.

Preporuka

Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira Vojinovića

U Svečanoj sali GO Zvezdara održana je promocija knjige Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *