četvrtak , 28 марта 2024
Početna / Sport / Fudbal / Tufegdžić okupio najbolje

Tufegdžić okupio najbolje

Šumadijsku okružnu ligu obeležili su ove jeseni fudbaleri Šumadinca 1913 iz Natalinaca nadomak Topole. Ovaj tim predvođen Stefanom Tufegdžićem trenerom i igračem, ostvario je sjajan učinak, osvojio 40 bodova, u 15 utakmica, zabeležili su 13 pobeda, jedan remi i doživeli samo jedan poraz, za ubedljivo osvojeno prvo mesto.
Još kada su u minulom prelaznom roku u klub došli kapiten Karađorđa Bojan Živanović, internacionalac Đorđe Đorđević i mladi Petar Milovanović takođe iz Karađorđa, svima je bilo jasno ko će biti prvi, samo je bilo pitanje sa koliko osvojenih bodova. Tufegdžića, koji je ranije bio kapiten Karađorđa znao je da iskoristi nekadašnje saigrače kao prava pojačanja, pa je prvo mesto bilo neminovno.

  • Dobro smo odradili pripremni period i od prvog kola ušli u dobar ritam – ističe trener Tufegdžić. – Verovao sam u ovaj tim, da ima snage i znanja za osvajanje jesenje titule. Samo smo u dva meča igrali nešto slabije i nismo ostvarili potpuni učinak. U ostalim mečevima igrali smo dobro, pa su bodovi stigli na naš konto. Nemamo razloga za neku brigu, imamo 11 bodova više o pratioca, pa nam neće biti potrebna neka posebna pojačanja.
  • Prvenstvo je blizu rešenja, razmišljate li o višem rangu?
  • Posle zimske pauze odradićemo kvalitetne pripreme, odigrati potreban broj kontrolnih mečeva i mirno sačekati nastavak prvenstvene trke. Moramo da razmišljamo i o Podunavsko-šumadijskoj zoni, jer nam je cilj da i u višem rangu igramo važnu ulogu, bez obzira što takmičenje u takvoj ligi taraži daleko veći napor, jer ima veliki broj klubova, koji su se već takmičili u Srpskoj ligi – jasan je Tufegdžić.

Šumadinac 1913 je najstariji klub u ovom regionu, ranijih godina je igrao i zonski stepen takmičenja. Ova generacija opet kuca na vrata višeg stepena takmičenja.

Preporuka

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

Danas su predstavnici GO Mladenovac i udruženje boraca položili vence, povodom 24. marta dana bombardovanja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *