utorak , 30 априла 2024
Početna / Sport / Fudbal / Žujević: „Učimo iz ove sezone“

Žujević: „Učimo iz ove sezone“

Šumadija 1962 iz Jagnjila, nekadašnji gigant Srpske lige Beograd, sada se takmiči u Prvoj beogradskoj ligi grupa „C“. Jagnjilci su pre početka sezone imali šampionske ambicije, koje su dodatno osnažene prvim mestom na zimskoj pauzi. Ali u nastavku sezone stvari nisu išle onako kako su se oni nadali i sada je gotovo izvesno da neće ući u viši rang. Evo šta je na to rekao trener Žujević.

  • Ja sam na početku sezone došao sa ulogom pomoćnog trenera, ali su se stvari promenile, jer je tadašnji glavni trener Lakićević iz ličnih razloga morao da se povuče sa te pozicije na polusezoni, pa sam ja došao na to mesto. Izgubili smo dva kvalitenta igrača, odlascima Janićijevića i Milivojevića, što nas je dodatno sputalo, ali smo ostali fokusirani na cilj.

U koliko ste pratili ovaj rang takmičenja mogli ste da zaključite da Šumadija 1962 u nekim trenucima nije imala sportske sreće, koja može da igra veliku ulogu u postizanju zadatih ciljeva. Naime prva stvar koja im nije išla u korist jeste odustajanje Đurinaca, koje je bilo dobra odskočna daska za njihovog konkurenta ekipe iz Boleča. Zatim u derbiju na Jasiku, Jagnjilci su bili oslabljeni za pet igrača i na sve to u ključnom trenutku sudija nije dosudio čist kazneni uradac u korist domaćina.

  • Svakako da sportska sreća može da igra veliku ulogu, i kao što ste rekli nama je toga manjkalo. To odustajanje Đurinaca nama nije išlo u korist. Što se tog derbija tiče, ne bih da tražim izgovore, ali da kao što ste rekli, falilo nam je nekoliko ključnih igrača, a i da je sudija dosudio taj penal koji je bio evidentan ko zna u kom bi smeru otišao dalji tok meča.

Da li i sledeće sezone stoje ove šampionske ambicije i kakav je zapravo plan za sledeću sezonu?

  • Da, ostaju iste ambicije, ja bih voleo da istaknem da ne žalimo ni za čim i da je ova sezona bila dobra lekcija i nauk za sledeću, par mladih igrača dobilo je ozbiljniju minutažu i priliku za igru. Plan za sledeću sezonu jeste, da na već postojeći igrački kadar dodamo par imena, jer smatram da ovo trenutno jeste dobra osnovica za uspeh, ali kažem, nadam se da ćemo se dodatno pojačati, pa sledeće sezone ostvariti te šampionske ambicije. – zaključio je Žujević.

V. Stanković

Preporuka

Prolećni bazar u Mladenovcu

Danas je u Gradskom parku u Mladenovcu u organizaciji GO Mladenovac održana manifestacija Prolećni bazar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *