nedelja , 5 маја 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Železnička pruga kao opasnost
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Železnička pruga kao opasnost

.
Edukativni tim „Železnica Srbije“ održao je predavanje u Osnovnoj školi „Kosta Đukić“. Cilj akcije je da se deca upoznaju sa osnovnim pravilima bezbednog i pravilnog ponašanja u blizini pruge i pružnih prelaza.
Akcija „Oprez!Izaberi život!“ namenjena je deci mlađeg školskog uzrasta sa namerom da se obiđe što veći broj gradova i opština gde je zastupljen železnički saobraćaj.
Učenici od prvog do četvrtog razreda škole „Kosta Đukić“ upoznali su se sa pravilima ponašanja u blizini pruge, pružnog prelaza, pružnim znacima kao i opasnosti od igranja u blizini vagona, pre svega visokonaponske mreže. Predavanja su održana i u osnovnim školama „Sveti Sava“ i „Momčilo Živojinović“. Predavanju je prisustovao i Dejan Stepanović, član Veća gradske opštine Mladenovac, zadužen za oblast obrazovanja.
Tokom ranijih akcija stručni timovi preduzeća „Infrastruktura železnice Srbije“ ad. obišli su preko 150 osnovnih škola širom Srbije, a prezentaciju je odslušalo preko 100.000 deca uzrasta od provog do četvrtog razreda.

Preporuka

Veliki ispit za Milutinac

Kako lepo izgleda prolećna tabele Prve lige Srbije za žene. Dame iz Topole, ekipa Karadjordja …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *