subota , 2 децембра 2023
Početna / Vesti / Besplatno i u našem gradu

Besplatno i u našem gradu

 

Sekretarijat za sport i omladinu i u ovoj školskoj godini nastavlja sa realizacijom besplatnih  programa za vreme letnjeg raspusta od 21. juna do 31. avgusta, za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja Beograda, saopštavaju iz ovog sekretarijata.

Svi zainteresovani učenici uzrasta od 7 do 18 godina moći će u letnjim danima da provedu slobodno vreme u sportskim centrima, gde im se pruža mogućnost da nauče da plivaju, a onima koji su već savladali tu veštinu da uživaju u ovom sportu. Učenici će moći da učestvuju u letnjim kampovima sa raznovrsnim sportsko-rekreativnim programima i kreativnim radionicama.

Cilj besplatnih programa je da se svoj deci, bez obzira na materijalni status, omogući bavljenje sportom, sticanje zdravih životnih navika i promena sedelačkog načina života. Deca bi trebalo da aktivno provode slobodno vreme u društvu vršnjaka i savladaju nove veštine.

Školarci mogu da se prijave za letnje kampove u kojima će se održavati škole rukometa, odbojke, košarke, stonog tenisa, džudoa, tekvondoa, plesa, ritmičke gimnastike,  fitnesa i ostali  raznovrsni sportsko-rekreativni i kreativni programi.

Programe organizuju Gradski centar za fizičku kulturu, Sportski centar „Olimp – Zvezdara”, Sportsko-rekreativni centar „Ljubomir Ivanović Gedža”, Sportski centar „Voždovac”, Sportsko-rekreativni centar „Pionirski grad”, „Surčin”, JP „Ada Ciganlija”, Voždovački centar „Šumice”.

Obuku neplivača organizuju brojni sportski klubovi i centri, gde će deca  tehnike plivanja lako savladati uz stručnjake sa dugogodišnjim trenerskim iskustvom i pedagoškim pristupom.

Biće organizovani brojni programi za decu sa različitim oblicima invaliditeta. Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda organizovaće sportsko-rekreativni kamp, kao i rekreativno plivanje, a Sportsko udruženje LIX organizuje sportski kamp za decu sa autizmom i teškoćama u razvoju, dok će na hipodromu Konjičko udruženje „Potkovica” realizovati kamp pod nazivom „Budi vitez”.

Interesovanje za sve sportske programe  je veliko, pa je iz tog razloga preporučeno da se zainteresovani učenici što pre prijave organizatorima pošto je broj mesta ograničen. Potrebno je da učenici sa sobom ponesu sportsku opremu prilikom odlaska na željeni program.

Sekretarijat za sport i omladinu će od 5. do 19. juna vršiti podelu vaučera, sa kojim se ostvaruje pravo na besplatnu školu plivanja (obuka neplivača i usavršavanje tehnika plivanja). Sa vaučerom, učenici se prijavljuju direktno klubu čiji se podaci nalaze na vaučeru, koji će ih evidentirati i rasporediti u grupe.

Podela vaučera će se vršiti u Sekretarijatu za sport i omladinu, Kraljice Marije 1, svakog radnog dana od 10 do 15 časova.

Detaljne informacije o programima, organizatoru, mestu, terminima mogu se pronaći na sajtu Grada Beograda www.beograd.rs.

Pored ovih sportsko-rekreativnih programa, beogradski sportski centri „Tašmajdan”,  Zavod za sport i medicinu sporta RS „Košutnjak”, „Olimp – Zvezdara”, „Banjica” (Vaterpolo klub „Partizan”, „Novi Beograd”, „Mladenovac”, obezbediće  jednom nedeljno učenicima osnovnih i srednjih škola u Beogradu besplatno korišćenje bazena tokom celog letnjeg raspusta. Većina bazena počinje sa ovim programom od  kraja juna ili početkom jula i traje do 31. avgusta.

Sportski centri mogu da odrede i dodatne dane besplatnog korišćenja bazena pored obavezne srede, ukoliko vremenske prilike ne omogućavaju realizaciju besplatnog korišćenja bazena sredom, uz đačku knjižicu. Sekretarijat za sport i omladinu je za ove namene obezbedio sredstva za pripremu bazena za rad, kao i za zdravstvenu zaštitu.
Izvor: Beoinfo

Preporuka

Turnir u Topoli, raspored za ponedeljak

U ponedeljak počinje turnir u malom fudbalu u Topoli, u sali OŠ Karadjordje. Raspored za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *