petak , 26 априла 2024
Početna / Privreda / Beograd podstiče zelenu ekonomiju

Beograd podstiče zelenu ekonomiju

Član Gradskog veća i predsednik Saveta za zapošljavanje Grada Beograda Dragomir Petronijević učestvovao je na konferenciji „Zapošljavanje mladih u zelenoj ekonomiji”, koja je večeras održana u Opštini Vračar.

On je istakao da Savet za zapošljavanje podržava sve inicijative koje mogu da doprinesu većoj zaposlenosti na nivou grada Beograda.

– Grad Beograd je potpisao ugovor za sanaciju deponije u Vinči i očekuje se izgradnja nekoliko fabrika za prečišćavanje otpadnih voda na teritoriji prestonice. Suština je da od otpada kroz njegovu preradu počnemo da pravimo novac i nova radna mesta, kako to rade razvijene zemlje Evrope i sveta – naveo je Petronijević.

On je dodao da je velika tema povećanje energetske efikasnosti naših zgrada, kao i obuka mladih ljudi koji će moći da apliciraju kod fondova Evropske unije za takve i slične projekte, zaključio je Petronijević za Beoinfo.

Konferenciji je prisusvovao državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Branislav Blažić, koji je učesnicima prezentovao izgled prve buduće zelene zgrade u ovom delu Evrope, koja će biti podignuta na Zelenom vencu. Događaju su prisusvovali i direktor Agencije za zaštitu životne sredine Filip Radović i predsednik Opštine Vračar Milan Nedeljković, kao i predstavnici Privredne komore Srbije i Zelene privredne komore.

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *