četvrtak , 25 априла 2024
Početna / Sport / Ostali sportovi / Kornelija Šinković na Svetskom prvenstvu u atletici

Kornelija Šinković na Svetskom prvenstvu u atletici

Kornelija Šinković, državna rekoredrka na 100 metara, čiji rekord od 11,34, već 36 godina odoleva “zubu vremena” biće deo najveće svetske smotre atletike. Ova Mladenovčaka će učestovati na Svetskom prvenstvu u atletici koje se od 19 do 27. avgusta održava u Budimpetši, kao sudija i biće jedini predstavnik Srbije u ovoj kategoriji.

Šinkovićeva je obeležila jedan period Jugoslovenske atletike od 1979 do 1990. godine, dominirala je u disciplinama 100 i 200, ponekad i na 400 metara, reprezentativka je bila 65 puta. Bila je prvakinja Jugoslavije 15 puta, nešto ranije je dominirala i u juniorskoj konkurenciji. Prvo je bila član AK Spartak iz Subotice gde je rođena 1964, kasnije kao takmičarka AK Crvena zvezda. Na Mediteranskim igrama 1987 je osvojila srebrnu medalju i na 100 i na 200 metara, iste godine na Univerzijadi u Zagrebu je bila četvrta. Danas ova rekorderka živi u Mladenovcu i radi u Sportskom centru LJubomir Ivanović Gedža.


– Presrećna sam što ću kao sudija biti deo najvećeg atletskog događaja na svetu – oduševljena je Šinković. – Atletika je obeležila moj život. Biću zadužena za prijem atletičara na samoj stazi, podsetiće me na vreme kada se se takmičila. Svetsko prvenstvo će ove godine biti izuzetno jako, jer dolaze najbolji takmičari, nekima će ovo biti prilika da osvoje Olimpijsku normu.

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *