subota , 4 маја 2024
Početna / Vesti / GIZ poklanja 118.ooo evra GO Mladenovac

GIZ poklanja 118.ooo evra GO Mladenovac

Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) i Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) odobrili su gradskoj opštini Mladenovac besporatna sredstva od 118.000 evra za realizaciju projekta radnog angažovanja gerontodomaćica iz društveno osetljivih kategorija.

Projekat „Uspostavljanje usluge Pomoć u kući za starije i invalidne osobe, kroz radno angažovanje gerontodomaćica, žena iz društveno osetljivih kategorija“ sprovodi se u okviru GIZ i SKGO projekta „Inicijativa za inkluziju“ Projekat će biti realizovan od januara do decembra 2018. godine. Partner na projektu je Centar za zaštitu ljudskih i manjinskih prava i vrednosti „OKO“.

Sporazum o realizaciji projekta, u ime gradske opštine Mladenovac, potpisala je Suzana Vasić, član Veća zadužena za socijalna pitanja, nacionalne manjine, unapređenje i zaštitu ljudskih i manjinskih prava.

– Realizacija projektnih aktivnosti doprineće dvostrukoj dobrobiti građana opštine Mladenovac jer će teško zapošljiva kategorija stanovništva biti upošljena i znatno će se poboljšati njihova konkurentnost na tržištu rada, a sa druge strane obezbediće se starijim i inalidnim osobama da ostvare pravo na pružanje usluge Pomoć u kući, neophodne kako bi mogli da zadovoljavaju svoje svakodnevne potrebe i dnevne aktivnosti – rekla je Vasićeva.

Obuku za gerontodomaćice vršiće organizacija „Karitas“ koja poseduje akreditovani program kod Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu.

Preporuka

Veliki ispit za Milutinac

Kako lepo izgleda prolećna tabele Prve lige Srbije za žene. Dame iz Topole, ekipa Karadjordja …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *