četvrtak , 2 маја 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Besplatne karte za najstarije

Besplatne karte za najstarije

Zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović i v.d. gradskog sekretara za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević posetile su danas starije sugrađane u Dnevnom klubu za starije na Zvezdari i povodom Svetskog dana pozorišta, 27. marta, podelile besplatne karte za pozorišne predstave.

Prema rečime Andree Radulović, Grad Beograd nastavlja akciju koja je započeta prošle godine i koja se pokazala veoma uspešnom.

– U akciju su uključene sve opštine u kojima se nalaze klubovi za naše starije sugrađane. U akciju su se uključila sva gradska pozorišta koja su izdvojila određeni broj karata za starije sugrađane. Karte su dobili i svi ostali klubovi tako da će građani sa svih opština imati mogućnost da besplatno odgledaju omiljene predstave – rekla je Andrea Radulović.

Kako je istakla, grad vodi odgovornu socijalnu politiku, razgovara se sa najstarijima, osluškuju njihove želje i kontinuirano rešavaju svi njihovi problemi.

– Nastavićemo da sprovodimo ovakvu politiku prema starijim sugrađanima, da organizujemo različite programe u klubovima koje je grad opremio, jer oni su to i te kako zaslužili – istakla je Radulovićeva.

Nataša Stanisavljević je istakla da se na inicijativu Sekretarijata za socijalnu zaštitu i u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu ova akcija organizuje po drugi put.

– Ovo je jedna lepa nova praksa koja na najbolji način pokazuje kako Grad Beograd misli o svojim najstarijim sugrađanima i kako se trudi da im svojim aktivnostima pomogne da ostvare što kvalitetniji život – rekla je Stanisavljevićeva i dodala da se ovaj klub nalazi u potpuno novom prostoru koji je otvoren prošle godine i prvi je ovakav na Zvezdari.

Ona je podsetila da u Beogradu trenutno ima 26, a samo u poslednje tri godine otvoreno je šest novih klubova. Primera radi, klub na Paliluli, u koji se nije ulagalo 30 godina, potpuno je renoviran.

Miloš Ignjatović, predsednik opštine Zvezdara, rekao je da ova opština starijima nudi čitav spektar programa, a jedan od važnijih je svakako Voleonterski servis, gde više od 40 volontera pomaže starijima i dodao da su ovakvi klubovi jedan od načina da se sa starijima ostvari što bolja komunikacija.

Preporuka

Oproštajna Skupština GO Mladenovac

Danas je održana Skupština GO Mladenovac, imala je šest tačaka dnevnog reda i trajala je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *