četvrtak , 25 априла 2024
Početna / Vesti / Efikasniji rad Komunalne policije

Efikasniji rad Komunalne policije

 

Od formiranja Komunalne policije do danas, određeni prostori u gradu koji su bili poznati po nelegalnoj prodaji, ne mogu se prepoznati, a to su Zeleni venac, Bulevar kralja Aleksandra, Knez Mihailova ulica, prostori oko zelenih pijaca i druge površine javne namene.

Kako se navodi u saopštenju Sekretarijata za poslove Komunalne policije, kao organizaciona jedinica Gradske uprave Beograda, formirana je 2010. godine i u međuvremenu postala brojčano najveća i jedna od najznačajnijih u oblasti kontrole i uspostavljanja komunalnog reda na teritoriji grada.
Broj predmeta, prekršajnih naloga i postupanja znatno je povećan. Tako je 2011. godine on iznosio 27.634, a danas ima više od 260.000 predmeta, što govori da Komunalna policija svojim funkcionisanjem kvalitativno utiče na kulturu življenja lokalnih zajednica i da tako izaziva pažnju, jer su rezultati vidljivi.

V. d. sekretara Nikola Ristić istakao je da je potrebno da se imidž Komunalne policije menja nabolje.

– Potrebno je da nas građani ne prepoznaju samo po represivnim merama, već kao društveno odgovornu i uspešnu organizaciju. U narednom periodu počećemo s realizacijom velikih projekata i akcija. Trudićemo se da brže i efikasnije rešavamo komunalne probleme u gradu koji su u našoj nadležnosti, a time ćemo omogućiti sugrađanima da lakše i bolje obavljaju svoje svakodnevne aktivnosti – naveo je Ristić.

On je na kraju poručio građanima Beograda da uvek mogu da računaju na Komunalnu policiju.
 

Izvor: Beoinfo

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *